Kansen en kennis Financiële kerncijfers One group One team One spirit
One group

“Deze groep biedt gezonde synergie”

bpost group is een groeiend bedrijf dat internationaal steeds meer de toon zet. Met post- en pakjesbezorging en e-commercelogistiek groeit bpost group uit tot een fullserviceprovider. Het doel dat al die diensten verenigt? Verbinding faciliteren in een veranderende wereld. Maar hoe zit het met die verbinding in de bpost group zelf?

Wat maakt bpost group uniek?

Dirk Tirez, Chief Executive Officer a.i.: “We evolueren naar een strategische holding met uiteenlopende activiteiten op verschillende continenten. In de groep zitten verschillende bedrijven, met elk hun eigen karakteristieken en klantenaanbod. Wat verbindend is in de groep zijn de mensen, de waarden, de financiële en strategische oriëntaties, en het talent management.”

Kathleen Van Beveren, CEO Parcels & Logistics Europe & Asia: “De bedrijven in onze groep hebben samen veel meer slagkracht dan wanneer ze individueel zouden opereren. We benutten al onze capaciteiten optimaal. Wat hebben we in huis, en hoe kunnen we die competenties combineren tot een uniek totaalaanbod? Vanuit die vragen vertrekken we.”

Dan Klenkar, Head of Sales bij Radial: “Een organisatie bestaat alleen in functie van de noden van de klant. Dat houden we in ons achterhoofd bij alles wat we doen. Radial is dankzij bpost group nog meer uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in omni-commerce, en als bpost group kunnen we onze klanten beter dan ooit helpen om te schalen over de hele wereld. Door kennis en ervaring samen te brengen, kom je tot echte synergie. En een betekenisvolle differentiatie op de markt.”

Is bpost group eerder een ecosysteem dan één grote organisatie?

Klenkar: “Iedereen kan zijn eigen koers volgen, maar we willen ook vermijden dat we elke keer het wiel moeten heruitvinden. Waar het kan, zoeken we naar synergie. Dat kan bijvoorbeeld gaan over hoe we klanten benaderen, of over hoe we onze processen optimaliseren, maar evengoed over gedeelde technologie of een gebundelde aankoopstrategie. Zolang we er allemaal beter van worden, is samenwerken relevant.”

Van Beveren: “We zien dat onze klanten – zeker bij e-commerce – steeds meer wereldwijd actief zijn. In functie daarvan werken we intern nauw samen, om zo grenzen te verleggen. En om zo onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Klenkar: “We stellen ons steeds vaker de vraag: wie zijn wij als onderdeel van bpost group? Ik denk dat we al heel wat silo’s hebben afgebroken. En door met elkaar te communiceren en elkaar te leren kennen, beseffen we dat we samen een gigantische meerwaarde te bieden hebben.”

One group
dirk-tirez-Bpost-dsc_8377marco-mertens

“Het nobele doel, de universele waarden, de strategische en financiële duurzame objectieven en talent van medewerkers werken verbindend in een groep met uiteenlopende activiteiten.”

Dirk Tirez Chief Executive Officer a.i.

Hoe wordt er vandaag samengewerkt?

Van Beveren: “Parcels & Logistics heb je zowel in de VS als in Europa en Azië. Zowel binnen als tussen deze entiteiten werken we intens samen op aanbod, sales en operations, maar ook rond engineering en juridische thema’s.”

Tirez: “Een goed voorbeeld is ons wereldwijde juridisch team dat compliant business oplossingen uitwerkt voor alle logistieke diensten in e-commerce. Op deze wijze delen wij de kennis en ervaring binnen de groep op een efficiënte wijze ten dienste van de klanten.”

Is er een overkoepelende cultuur?

Sybille van Steenberghe, Programme Manager Culture, Values and Leadership: “De waarden in de verschillende entiteiten hebben een gemeenschappelijke basis. Nu is het een kwestie van die groepswaarden en leiderschapsgedragingen effectief te definiëren en vervolgens te doen leven in de organisatie, onder andere door een leiderschapsprogramma te ontwikkelen. Waarden zijn het DNA van onze organisatie, het is wat ons uniek maakt en ons onder andere zal helpen om talenten te stimuleren, te behouden en aan te trekken, maar ook om vertrouwen met onze stakeholders op te bouwen.”

Tirez: “Wij waarderen de diverse strategische initiatieven in verschillende landen. Autonomie is noodzakelijk om lange termijn financiële en strategische doelstellingen te halen. Wat verbindend is in de groep zijn niet de activiteiten, die soms heel divers zijn, maar wel het nobele doel, de universele waarden en de talent pool van de groep.”

One group
kathleen-van-beveren-dsc_8871marco-mertens

“Standaardisatie mag geen doel op zich zijn. Je moet het hele proces bekijken, end-to-end. Het doel is onze klanten zo goed mogelijk en zo efficiënt mogelijk te ondersteunen.”

Kathleen Van Beveren CEO Parcels & Logistics Europe & Asia

Hoe zit het met talentontwikkeling in bpost group?

Yves Henet, Career Management Director: “Hoewel we allemaal in een andere business zitten, is er wel synergie mogelijk. Wat ons bindt, is dat talent overal het verschil maakt. We hebben in totaal 2.700 managers. Die groep willen we laten groeien met carrière- en ontwikkelmogelijkheden. Voor ons is het ook belangrijk om altijd de juiste persoon op de juiste plaats te hebben.”

Van Beveren: “Medewerkers die starten bij een dochteronderneming, weten meteen dat zij deel zijn van een groep. En kunnen later ook evolueren naar een andere organisatie in de groep. Dat is juist het voordeel: er zijn zoveel kansen om te groeien. Het is een perspectief dat we nog meer willen benutten.”

Henet: “Ons doel met onze group career management policy? Een broeihaard van talent worden. Daarbij is het belangrijk dat we de ambities van onze medewerkers koppelen aan die van onze entiteiten en kansen aanreiken om te groeien. We moeten weten welk talent we in huis hebben en mensen klaarstomen voor de volgende stap. Het betekent niet dat we onze aanpak rond carrièremanagement willen opleggen, maar we bieden richtlijnen en processen die nuttig zijn.”

Tirez: “Een van onze waarden is inclusie. We weten dat mensen het beste uit zichzelf halen als ze hun authentieke zelf kunnen zijn. We gaan voor diversiteit en inclusie. Een belangrijke waarde voor het bpost leiderschap, waar ook actief, is empathie, met menselijke interactie en de medewerkers te helpen om hun ambitie waar te maken.”

One group
Dan-Klenkar

“Als bpost group kunnen we onze klanten beter dan ooit – en meer efficiënt en effectief dan onze concurrentie – helpen om te schalen over de hele wereld.”

Dan Klenkar Head of Sales bij Radial

Wat kan bpost group voor klanten betekenen?

Van Beveren: “We doen er alles aan om onze klanten te doen slagen. Afzonderlijk, of samen. En altijd in functie van hun behoeftes. Met onze interne samenwerkingen en coördinatie willen we toegevoegde waarde creëren.”

Klenkar: “De behoeftes van onze klanten veranderen razendsnel. Radial heeft klanten altijd helpen groeien door geavanceerde oplossingen aan te bieden die ze misschien niet altijd kennen. Een voorbeeld hiervan is het optimaliseren van onze omnichannel oplossingen tijdens de coronapandemie. Het grote voordeel van onze synergie is dat we snel schakelen, elkaar inspireren en samen onze klanten succesvoller maken.”

Tirez: “De impact van onze groep groeit als we tonen dat we onze klanten optimaal kunnen helpen te groeien. Dit kunnen wij doen door onze kennis, ervaring en vaardigheden over de hele wereld te delen. Dan zijn we een waardevolle logistieke dienstverlener in e-commerce oplossingen.”

Wat is de impact daarvan op de organisatie van bpost group?

Van Beveren: “Er is een sterke coördinatie in het voordeel van onze klanten. Maar ook in het voordeel van de groep, omdat we kennis delen waardoor we samen beter presteren. De ervaringen die we hebben in de groep gebruiken we om te inspireren en te groeien. En dat doen we op verschillende niveaus. We hebben 15 gebieden geïdentificeerd waarin we kunnen samenwerken. We gaan altijd voor goede samenwerking en kennisdeling, en vermijden complexe en verstikkende structuren.”

van Steenberghe: “Die samenwerking groeit ook organisch. Ons internationaal leiderschapsprogramma zal ons in staat stellen om die uitwisseling een boost te geven. Het is een kans om gelijkenissen te herkennen, open te staan voor de verschillen en tegelijkertijd veel van elkaar te leren.”

One group
sybille-van-steenbergen-Bpost-dsc_8838marco-mertens

“Waarden zijn het DNA van onze organisatie, dat is wat ons verbindt en als groep uniek maakt.”

Sybille van Steenberghe Programme Manager Culture, Values and Leadership

Gaat het dan ook over het delen van technologie?

Van Beveren: “We proberen zoveel mogelijk technologie te delen en zullen dat in de toekomst zelfs nog sterker gaan doen. Al zijn er soms ook goede redenen om voor een andere technologie te kiezen, zoals lokale verschillen of andere klantennoden.”

Klenkar: “De voorbije 10 jaar is de automatisering van fulfilment aanzienlijk verbeterd. En aangezien personeelskosten steeds hoger liggen, bieden deze geautomatiseerde oplossingen een interessant alternatief. Hoewel elke klant unieke bedrijfsparameters heeft, kunnen wij de ervaring en expertise van onze operationele eenheden inzetten om onze klanten de meest geschikte oplossingen aan te bieden. We bundelen alles wat we leren van elke organisatie en zoeken hier synergiën en samenwerkingen in voor alle activiteiten en regio’s. Bovendien biedt het hebben van een gemeenschappelijk technologieplatform, dat onze klanten kunnen gebruiken om hun wereldwijde expansie mogelijk te maken, ons een uniek concurrentievoordeel.”

Van Beveren: “Standaardisatie mag geen doel op zich zijn. Je moet het hele proces bekijken, end-to-end. Het doel is onze klanten zo goed mogelijk en zo efficiënt mogelijk te ondersteunen.”

One group
Yves-Henet

“Wat ons bindt, is dat talent overal het verschil maakt. De groep opent carrière- en ontwikkelmogelijkheden.”

Yves Henet Career Management Director

Wat zijn de grote uitdagingen voor bpost groep?

van Steenberghe: “Het talent in onze organisaties nog beter laten groeien en ontwikkelen, kansen bieden en ruimte geven aan diversiteit. Dat zijn belangrijke uitdagingen.”

Tirez: “Omwille van de groepsvoordelen delen we inzake technologie de infrastructuur, ontwikkeling en architectuur. Maar er is een grote mate van lokale autonomie voor de commercialisering van softwarediensten in e-commerce om de klanten optimaal te helpen.”

Van Beveren: “De snelheid waaraan we kunnen groeien is de grootste uitdaging. Om dat te ondersteunen moeten we de juiste middelen, mensen en technologie inzetten. We zullen steeds meer gebruik maken van de synergie die in deze groep ontstaat. Aan beide kanten van het spectrum heb je een grote valkuil: als we elkaar helemaal loslaten, missen we synergie. Als we een monster van een organisatie creëren, verstikken we de creativiteit en de autonomie. Ik geloof dat we een gezonde balans zullen bewaren.”

01_BPOST_FinancialReport20_NL_web_cover-1

Jaarverslag

download download Volledig rapport (5,2 MB)
Hoofdstukken
Boodschap aan de stakeholders
P5-7 (251 KB)
download
Gedeelde waardecreatie
P8-10 (334 KB)
download
Verklaring inzake deugdelijk bestuur
P11-38 (3,3 MB)
download
MVO-verslag
P39-63 (608 KB)
download
Financiële analyse
P64-76 (164 KB)
download
Geconsolideerde jaarrekening
P77-172 (579 KB)
download
Activity-report-cover-nl

Activiteitenverslag

download download Volledig rapport (7 MB)
Hoofdstukken
Teams verbinden
P6-15 (2 MB)
download
Data verbinden
P16-25 (1 MB)
download
Samenleving verbinden
P26-31 (1 MB)
download
Duurzame ambities verbinden
P32-39 (1 MB)
download
Klanten verbinden
P40-49 (4 MB)
download