Kansen en kennis Financiële kerncijfers One group One team One spirit
One spirit

“Wij willen een voorkeurspartner zijn voor openbare diensten in een veranderende wereld”

bpost group brengt op tal van manieren de overheid en burgers dichter bij mekaar. Een innovatief voorbeeld daarvan is Mobile Mapping. “Onze technologie brengt alle verkeersborden in kaart en detecteert beschadigde borden om zo de veiligheid op de weg te verhogen.”

In Roeselare en Zonhoven – de twee locaties van pilootfase van het project Mobile Mapping – filmen camera’s op bpost-wagens de verkeersborden langs de weg. Zo merken de gemeentes o.m. beschadigde signalisatie sneller op en kunnen ze meteen herstellingen doorvoeren. “De bestelwagens van onze postbodes komen tijdens hun rondes elke dag bijna overal”, verduidelijkt Diana Collinet, die als Sales Director Public Sector bij bpost group dit proefproject coördineert.

Slimme beeldverwerking

“Onze camera’s filmen non-stop het straatbeeld. Met behulp van machine learning worden de beelden vervolgens verwerkt.” Alle verkeersborden worden gedetecteerd en geclassificeerd, inclusief hun locatie. Zo houden de overheidsdiensten hun verkeersbordendatabank up-to-date. Bovendien kunnen ze in één oogopslag de staat van de borden op hun grondgebied zien, en weten ze welke borden bijvoorbeeld hersteld of vervangen moeten worden.

Die gegevens kunnen ook aangevuld worden met ongevallencijfers en verkeersreglementen. “Zo kunnen steden via artificiële intelligentie voorstellen doen om verkeerssituaties te verbeteren”, zegt Diana Collinet. Gezichten van burgers en nummerplaten worden trouwens automatisch geanonimiseerd, zodat de privacywetgeving volledig gerespecteerd wordt.

“In Roeselare bvb. detecteerden we met een bijzonder grote nauwkeurigheid de verkeersborden die opvolging nodig hadden”, aldus Diana Collinet. In een volgende fase kunnen steden de technologie gebruiken om de staat van het wegdek te registreren, zodat ze putten of vervaagde wegmarkeringen kunnen aanpakken. Het in kaart brengen van straatmeubilair zoals banken en vuilnisbakken behoort eveneens tot de opties. “We bekijken zelfs of het systeem inzetbaar is voor de detectie van zwerfvuil”, zegt Collinet. “Zo maken we met onze technologie steden veiliger én schoner.”

“Onze Mobile Mapping werd door technologiefederatie Agoria bekroond met een Smart City Award.”

Diana Collinet Sales Director Public Sector bij bpost group

Smart City Award

Het project in Roeselare werd door technologiefederatie Agoria inmiddels bekroond met een Smart City Award. Samen met haar partners, die onder meer de algoritmes van de artificiële intelligentie ontwikkelden en de camera-hardware leveren, wil bpost group in het tweede kwartaal van 2021 de testfase van het project afronden. Het is de bedoeling om er vervolgens een commercieel product van te maken. “We willen onze diensten binnenkort aanbieden aan elke geïnteresseerde stad of gemeente”, zegt Diana Collinet.

Met deze innovatieve Mobile Mapping-technologie bewijst bpost group dat ze als organisatie een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de sociale cohesie in de samenleving. “Wij willen vandaag en morgen een voorkeurspartner zijn voor openbare diensten in een veranderende wereld”, besluit Diana Collinet. “Met onze diensten ondersteunen we overheden in hun digitale transformatie. En daar wint ook de burger bij.”

One spirit

Paspoorten en rijbewijzen op locatie leveren

In Antwerpen en Brussel kunnen burgers hun nieuw paspoort of rijbewijs laten afleveren op een adres naar keuze. Dat kan zowel thuis als op de werkplek, en wanneer het past. Zo besparen stadsbesturen hun inwoners een extra verplaatsing naar het gemeentehuis. Voor deze dienstverlening doen zij een beroep op de expertise en knowhow van DynaGroup, een onderdeel van bpost group. Het Nederlandse bedrijf levert in eigen land al langer identiteitsbewijzen aan huis. “DynaGroup heeft een aparte businessunit Dynasure die gespecialiseerd is in het veilig en betrouwbaar bezorgen van waardevolle documenten voor overheden, banken en verzekeraars”, zegt CEO Stephan van Mulken. “Na de lancering van deze service in Nederland zijn we enkele jaren geleden ook van start gegaan in Antwerpen en daarna volgde Brussel. Zo’n dienstverlening vereist uiteraard de juiste certificering en de nodige skills van onze bezorgers. Zij zijn getraind in fysieke identiteitschecks en het stellen van specifieke controlevragen.” bpost group rolde al een heleboel initiatieven uit die de overheid en de burger verbinden, en die zo de maatschappelijke rol van het postbedrijf versterken. Paspoorten en rijbewijzen afleveren op een locatie naar keuze, waarbij de focus op zowel klantvriendelijkheid als efficiëntie ligt, past volledig in deze sociaal geëngageerde visie.

01_BPOST_FinancialReport20_NL_web_cover-1

Jaarverslag

download download Volledig rapport (5,2 MB)
Hoofdstukken
Boodschap aan de stakeholders
P5-7 (251 KB)
download
Gedeelde waardecreatie
P8-10 (334 KB)
download
Verklaring inzake deugdelijk bestuur
P11-38 (3,3 MB)
download
MVO-verslag
P39-63 (608 KB)
download
Financiële analyse
P64-76 (164 KB)
download
Geconsolideerde jaarrekening
P77-172 (579 KB)
download
Activity-report-cover-nl

Activiteitenverslag

download download Volledig rapport (7 MB)
Hoofdstukken
Teams verbinden
P6-15 (2 MB)
download
Data verbinden
P16-25 (1 MB)
download
Samenleving verbinden
P26-31 (1 MB)
download
Duurzame ambities verbinden
P32-39 (1 MB)
download
Klanten verbinden
P40-49 (4 MB)
download